Bio

*Mijn naam is Mathijs Everts . Maar ze noemen me ook vaak Thies(ke).

IMG_0087

Ik ben geboren in Genk op 11 mei 2002. Ik speel al sinds mijn 3de drum, maar volgens mijn ouders eigenlijk al sinds ik dingen kon vastnemen.

Mijn eerste optreden deed ik in 2005 op het ” Accordeon op het terras” in Dorne. En daarna heb ik verschillende malen met succes enkele optredens gedaan op vrij podia’s.

Exact een jaar na mijn eerste optreden, heb ik de accordeonclub waar mijn ouders speelde voor het eerst echt begeleid en werd ik met veel applaus onthaald. Sindsdien mocht ik van de toenmalige dirigent, Alphons Boelen de club begeleiden tijdens hun optredens. Telkens was het een succes en stal ik de show. Als 5-jarige drummer stond ik binnen de kortste keren bekend als de kleine drummer. Dit zowel bij Acc. Adventura als bij Acc. Con Amor.

Op 6-jarige leeftijd vonden mijn ouders het tijd om drumles te gaan volgen, na enkele mails, filmpjes en telefoontjes zijn we terecht gekomen bij Marc Vrijens en zijn drumstudio Drum4fun.

Hij zag het onmiddellijk zitten om mij verder te begeleiden, onder zijn vleugels ben ik gegroeid en heb ik veel bij mogen leren. Het hoogtepunt was dan ook de drumdag met als apotheose:

“All drummers on stage”. We hebben toen met 25 drummers Highway to Hell van AC/DC gespeeld. Na 2 jaar veel geleerd te hebben sloeg het noodlot toe: in de krant lazen we dat Marc een dodelijk ongeval had gehad. Een harde klap voor mij en voor zovele mensen die Marc diep in hun hart droegen. Het heeft mij enkele maanden gekost om terug met plezier te drummen.

Na ongeveer 1 jaar zijn we terug op zoek gegaan naar een drumleraar en zo zijn we bij het JMA van Munsterbilzen terecht gekomen. Ik zou er les gaan krijgen van Wim Slangen. Na een jaar les gehad te hebben van Wim, ben ik via hem en het JMA, notenleer gaan volgen bij de Academie van Lanaken. Drum bleef ik krijgen van Wim en notenleer van Mariet. Na een jaar muziekschool met succes gevolgd te hebben,kreeg ik de kans om een 2de instrument te kiezen: Piano. En zo kom het dat ik nu slagwerk (drum, marimba, pauken) en piano volg binnen de academie.

Maar omdat muziek mijn grootste passie is blijft het hier niet bij, ik heb thuis nog enkele instrumenten waarmee ik aan het experimenteren ben: (bas)gitaar, ukelele, mandoline en cajon.

Maar het meest trots ben ik op mijn PVC instrument, gemakshalve Thiesietube gedoopt. Een melodisch slaginstrument gemaakt door Bomma, Papa en mezelf. Het bestaat uit Pvc-buizen en lijkt een beetje op een marimba. Met dit instrument ben ik ook door de preselectie geraakt van Belgium’s Got Talent. Meer hierover volgt.

Nu ik me een beetje heb voorgesteld hoop ik dat u kunt genieten van wat deze site u biedt. Alvast bedankt dat u de moeite troost om deze site te bezoeken.

Greetz
Mathijs